Menyknapp
Publicerad: 2024/06/27
Nyhet - Roy 2024

Roygalan byter kostym 2024

Roygalan, som årligen belönar Sveriges bästa reklamfilmer, kommer att genomföras i ett något mindre format i år på grund av det rådande konjunkturläget. Detta innebär att galan har minskat antalet kategorier och justerat prisutdelningen, men med fortsatt fokus på att prisa de bästa inom svensk reklamfilm.

Årets kategorier:

Sveriges bästa reklamfilm, 1 guld, 3 silver, 5 nomineringar
Sveriges roligaste reklamfilm, 1 guld, 3 nomineringar
Sveriges bästa reklamfilmsregissör, 1 guld 3 nomineringar 
Sveriges bästa reklamfilmsfotograf, 1 guld 3 nomineringar
Sveriges bästa produktionsbolag, 1 guld 3 nomineringar

– Trots att vi i år inte har möjlighet att arrangera en fullskalig gala är vi väldigt glada att vi har hittat en lösning som innebär att vi kommer kunna lyfta de bästa inom svensk reklamfilm även 2024. Det känns extra viktigt ett år som detta, säger Sophie Tamm Christensen, ordförande för Film&TV-Producenternas reklamfilmssektion.

Precis som tidigare kommer man kunna anmäla bidrag till de olika kategorierna. Till Sveriges bästa reklamfilm nomineras sedan fem bidrag. Av dessa kommer en vinnare utses och tre silvermedaljörer koras. Till de övriga 4 kategorierna kommer tre bidrag att nomineras och en vinnare utses.

Tävlingen är öppen mellan den 5 – 23 augusti. Utdelningen kommer att äga rum i oktober. Mer information om tid och plats kommer längre fram.

Årets jury presenteras i augusti.

Roygalan byter kostym 2024

Roygalan, som årligen belönar Sveriges bästa reklamfilmer, kommer att genomföras i ett något mindre format i år på grund av det rå...

Läs mer

Marie Agerhäll leder Roygalan 2023

Den 19 oktober är det äntligen dags att hylla Sveriges bästa kreatörer inom svensk reklamfilmsproduktion. Årets gala leds av Ma...

Läs mer