Menyknapp

Skicka in bidrag

Roy belönar kreativitet och nyskapande inom svensk reklamfilmsproduktion. Vinnarna utses av två jurys tillsatta av Film&TV-Producenternas reklamfilmssektion. Produktionsbolagen och tävlanden kan skicka in flera bidrag i varje kategori. Sista dagen att skicka in bidrag är 23 augusti.

Tävlingsavgiften är 1 200 kr ex. moms per bidrag och faktureras med betalningsvillkor 10 dagar. Tävlingsavgiften för Roy Jr är 500 kr ex. moms per bidrag och faktureras med betalningsvillkor 10 dagar. Om betalning inte sker inom föreskriven tid kan bidraget diskvalificeras ur tävlingen.

Anmälan till Roygalan 2017 är stängd.

 

TÄVLINGSGUIDE:

STEG 1: TÄVLINGSKONTO
Skapa ett tävlingskonto om du inte redan har ett, eller logga in på befintligt konto. Har du tidigare tävlat i Roygalan, 100-w, Guldägget, Guldnycklen, Spinn eller Young Lions kan du använda samma login. Det kan hända att du behöver återställa ditt lösenord om du inte har varit inloggad sen förra året.

STEG 2: VAL AV KATEGORI
Här väljer du vilken kategori som ditt bidrag ska tävla i. Ett bidrag kan tävla i era kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori.

STEG 3: BIDRAGSINFORMATION
Registrera ditt bidrag genom att fylla i bidragsinformationen (bidragsnamn, produktionsbolag, kund och tidsperiod).

Bidragsnamn
Här fyller du i namnet på ditt bidrag. Observera att namnet på bidraget som du anger blir offentligt om ditt bidrag nomineras, så tänk gärna på att se till att allt är komplett och rättstavat.

Produktionsbolag
Här fyller du i namnet på det produktionsbolag/bolag som tävlar. Om det finns flera tävlande produktionsbolag så skriver du ett snedstreck mellan namnen, till exempel ”Bolag 1/Bolag 2”.

Kund & Reklambyrå
Här fyller du i namnet på kund och/eller reklambyrå (uppdragsgivarna), t ex “Kund & Reklambyrå”.
Observera att kundens namn som du anger blir offentligt om ditt bidrag nomineras, så tänk gärna på att se till att allt är komplett och rättstavat.

Tidsperiod
Här fyller du i under vilken tidsperiod som ditt bidrag har publicerats. Notera att det exakta datumet kan vara ungefärligt, det viktiga är att månad och år stämmer.
Tänk på att för att kunna tävla i Roygalan 2017 så krävs det att bidraget ska ha premiärvisats under perioden 01/07/2016 - 30/06/2017.

I kategorin Roy Jr skriver du när filmen producerats.

Tävlingsansvarig
Här fyller du i den person som är ansvarig för att anmäla bidraget till tävlingen. I det fallet att det finns frågor kring bidraget eller saknas uppgifter kommer vi i första hand kontakta nedan angiven person.

Fakturamottagare
Här fyller du var och till vem fakturan för tävlingsavgiften ska gå. Tävlingsavgiften är 1 200 kr ex. moms per bidrag och faktureras med betalningsvillkor 10 dagar. Tävlingsavgiften för Roy Jr är 500 kr ex. moms per bidrag och faktureras med betalningsvillkor 10 dagar. Om betalning inte sker inom föreskriven tid kan bidraget diskvalificeras ur tävlingen.

Cred
Att skapa ett vinnande bidrag är ett resultat av ett effektivt samarbete. När du anger vilka som har varit med och gjort bidraget, se till att lyfta fram hela arbetsgruppen så att alla får den cred som de förtjänar.

STEG 4: BIDRAGSMATERIAL
Bidragsmaterial
Här laddar du upp enheter (bilder, filmer osv) som tillhör tävlingsmaterialet. Ladda upp en film per nominerat bidrag. För kategorin Bästa Visuella Effekter krävs utöver reklamfilmen en bakomfilm, dvs. två filer. För kategorin Bästa Reklamfilmsregissör kan upp till tre reklamfilmer laddas upp per tävlande regissör.

STEG 5: INLÄMNING
Kontrollera och skicka in ditt bidrag.
För att vara med och tävla och ha chans att vinna måste bidraget skickas in senast klockan
24:00 onsdagen den 23 augusti 2017.

Roygalan firar 15 år med jubileumskväll på Cirkus i Stockholm

Den 10 oktober firar svensk reklamfilms mest prestigefyllda pris 15 år. Roygalan är uppkallad efter ingen mindre än regissören Roy...

Läs mer

De här kan vinna Roygalan

– Som alltid presenterar Roygalan ett mycket starkt startfält med bidrag som väl speglar de högkvalitativa filmer som satt svensk...

Läs mer